Brevvännerna söker praktikant inom pedagogik!

Brevvännerna är en ideell organisation som verkar som en koordinerande länk mellan skola och samhälle genom vår Brevmetod. Vi har funnits sedan 2018 och lanserade vår lärarplattform i januari 2020. Vår vision är ett samhälle där alla barn och unga inkluderas i, och bidrar till, samtliga delar av samhällsbyggandet, och vi arbetar dagligen med att kämpa för detta genom att skapa utbyte och kontakt mellan våra samarbetsorganisationer och skolelever över hela Sverige.

Vi befinner oss i en start-up-fas där vi ser att du som praktikant har stor möjlighet att få ta mycket ansvar och bli delaktig i vårt team som sitter i Malmö och Stockholm. Du kan även arbeta med oss på distans. Du får ta del i arbetet i att utveckla en social innovation med syfte att främja samverkan och involvera barn och unga i samhällsutvecklingen under sin skolgång. Vi ser att samhällsengagemang och involvering är något som barn och unga inte ska behöva syssla med endast på sin fritid utan vi tar samhället in i klassrummet och lyfter in barns och ungas röster direkt in i organisationens verksamhet.

Vem är du?

Du är student på högskola eller universitet och vill praktisera hos oss i vår som en del av din utbildning, eller inom en fristående praktikurs. Praktikperioden omfattar antingen deltid eller heltid och vi ser att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för vårterminen 2021 startar i slutet av januari, eller när din praktikkurs startar. Du får en introduktion om Brevvännerna digitalt, eller så ses vi i Malmö eller Stockholm där våra medarbetare sitter.

Som person är du engagerad inom hållbar utveckling och barns och ungas rätt att involveras i samhällsviktiga frågor. Du har ett intresse för sociala innovationer, har lätt för att tänka kritiskt och lösningsfokuserat kring aktuella samhällsproblem och ser möjligheter istället för utmaningar.

Som praktikant inom pedagogik involveras du i vår kärnverksamhet – att verka som ett stöd för lärare över hela landet, genom att erbjuda dem ett verklighetsanknutet läromedel som skapar utbyte med samhällsviktiga aktörer för eleverna. Du får vara med i utvecklingen av vårt material för lärare som vi tar fram tillsammans med våra samarbetsorganisationer, följa upp beställningar som vi skickar och utvärdera materialet tillsammans med lärare. Med din pedagogiska kompetens vill vi att du aktivt söker upp lärare som beställer vårt material, men också potentiella användare, för att marknadsföra det, men också involvera lärarna i utvecklingen. Vi ser lärarna som vår främsta och viktigaste målgrupp, och vi ser att du kommer att få en viktig roll i att utveckla vår verksamhet gentemot lärare.

Dina arbetsuppgifter:

 • Följa upp lärare som beställer vårt material, från beställning till utvärdering.
 • Marknadsföra materialet genom att nå ut till potentiella användare.
 • Utveckla material och lärarplattform.
 • Utveckla strategier för fördjupat utbyte med lärare kring den pedagogiska metoden, till exempel genom att involvera lärare som medlemmar i föreningen.
 • Utveckla kontakter med andra aktörer som verkar inom skolan (kommun och fristående skolaktörer).

Dina kvalifikationer:

 • Kunna arbeta på svenska i tal och skrift.
 • Du har en god kommunikativ förmåga där du enkelt kan uttrycka idéer och behov.
 • Du är självständig och har ett eget driv då majoriteten av vårt arbete sker hemifrån.
 • Du har kunskap om, eller erfarenhet från pedagogisk metodutveckling.
 • Du har kunskap om, eller erfarenhet från grundskolan och den svenska läroplanen.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete på en ideell organisation och/eller start-up.
 • Erfarenhet av att arbeta med utveckling av läromedel.
 • Erfarenhet från att arbeta med grundskola/gymnasielärare.

Ansökan

Tveka inte med att skicka in en ansökan till oss senast den 30 november genom att mejla CV och personligt brev till oss på info@brevvannerna.se. Vi går igenom ansökningarna löpande, så skicka gärna in den på snart som möjligt.

Har du frågor om praktiken eller om Brevvännerna, läs gärna mer på hemsidan www.brevvannerna.se eller mejla Julia Tengblad Söder, juliatengbladsoder@brevvannerna.se, 072-703 58 68.