TILLSAMMANS FÖR EN HÅLLBAR VÄRLD NU OCH I FRAMTIDEN
Vår metod baseras på samarbete,
utbyte och verklighetsbaserad undervisning som ger eleverna känslan av att min röst spelar roll. Dessutom får organisationer kontakt med framtidens arbetskraft.
Skolelever ska känna sig trygga inför framtiden.
Många unga känner idag en osäkerhet i vad olika yrken innebär. Vår Brevmetod ger elever redskap för att bli medvetna om val som spelar roll för framtiden.
Vi tar en aktiv roll för en hållbar utveckling.
Avsändaren ger eleverna en inblick i organisationens konkreta hållbarhetsarbete och bjuder även in dem att bidra med sina egna idéer och lösningar på aktuella utmaningar.
SÅ HÄR FUNGERAR BREVMETODEN
Daniel Olsson, universitetslektor och forskare inom utbildning för hållbar utveckling, Karlstads universitet
GENOM BREVVÄNNERNAS METODHANDBOK
får läraren hjälp att lyfta in ämnesövergripande och autentiska samhällsfrågor in i klassrummet samtidigt som eleverna får utveckla sitt språk och sin språkliga förmåga.
Ladda ner Brevvännernas metodhandbok här
Verklighetsbaserade uppgifter som har en autenticitet är nyttiga och motivationshöjande att arbeta med i klassrummet.
Emelie Hahn, lärare på Gränbyskolan! Hur fungerade Brevmetoden för att engagera eleverna?
Hur kan Brevvännerna vara ett stöd i undervisningen?
Vad vill du säga till andra som inte har testat Brevmetoden?
LÄSTIPS!
OM EN FORSKNINGSSTUDIE
Daniel Åkerblom, gymnasielärare och Mats Lindahl, professor på Linnéuniversitetet har genomfört en forskningsstudie inom ämnet NO med fokus på SSI (socio scientific issues). Studiens utgångspunkt är att autentiska uppgifter kan fylla glappet mellan elevernas vardagskunskaper och skolkunskaper. Genom att koppla samman dessa kunskapsformer kan eleverna uppnå en fördjupad dimension i inlärningsprocessen.
Studien ger belägg för att autentiska uppgifter bidrar till en ny form av kunskapsinlärning och att kontakten med autentiska mottagare bidrar till en meningsfull undervisning samt förbättrar elevernas rationella tänkande.
Flertalet forskningsstudier visar att verklighetsbaserat lärande med en koppling mellan klassrummet och världen utanför, ökar motivationen hos eleverna.
När det finns ett högre syfte med kunskapen som efterfrågas, ökar engagemanget i lärandeprocessen.
Länk till studien: HÄR