Vi söker efter volontärer för roliga uppdrag!

Nu söker vi på Brevvännerna efter volontärer som kan hjälpa oss att utvecklas inom kommunikation, medlemsrekrytering, pedagogik och insamling. Var mer och bidra med din kompetens och utvecklas med oss!

Kommunikation och sociala medier

Vi söker efter en volontär som kan hjälpa oss med att driva och utveckla vår kommunikation och våra sociala medier.

Du är:

 • Student eller verksam inom kommunikation/sälj/marknadsföring och en skarp skribent med ett engagemang för utbildning och hållbar utveckling. Ett plus, men inget krav, är om du har erfarenhet av detta sedan tidigare.

Insamling

Vi söker efter en volontär som kan hjälpa oss med insamling och att skriva projektansökningar.

Du är:

 • En duktig skribent och student inom humaniora och/eller verksam inom, eller med erfarenhet av, ideell sektor och med ett engagemang för utbildning och hållbar utveckling. Vårt arbete inom insamling är ännu ej utvecklat och vi vill gärna utveckla roliga projekt tillsammans med dig som volontär.

Medlemsrekrytering och föreningsutveckling

Vi söker efter en volontär som kan hjälpa oss med att utveckla vår medlemsbas. Vi finns till för lärare som vill arbeta med verklighetsbaserad undervisning och erbjuda sina elever ett utbyte med samhället. Därför vill vi rekrytera lärare som medlemmar och du som volontär får leda detta arbete tillsammans med oss.

Du är:

 • Student inom humaniora eller verksam inom, eller med erfarenhet av, ideell sektor och med ett engagemang för utbildning och hållbar utveckling.

Pedagogik

Vi söker efter en volontär som kan hjälpa oss med att utveckla vårt pedagogiska material. Vi finns till för lärare som vill arbeta med verklighetsbaserad undervisning och erbjuda sina elever ett utbyte med samhället. För att utveckla vårt material vill vi skapa en referensgrupp av lärare, och behöver nu en volontär som leder detta arbete tillsammans med oss.

Du är:

 • Legitimerad lärare eller masterstudent inom pedagogik/utbildningsvetenskap och med ett engagemang för utbildning och hållbar utveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av metodutveckling.

Om uppdragen:

 • Genom att bli volontär hos oss får först en introduktion och sedan möjlighet att vara med och bygga en nystartad och innovativ verksamhet!
 • Du får praktisk arbetslivserfarenhet inom ideell sektor.
 • Vi ser att du lägger 1,5-2 timmar i veckan på detta uppdrag under vår- och hösttermin (mer om du vill). Ditt åtagande gäller för hela 2020.
 • Vi som arbetar med Brevvännerna bor i Stockholm och ses gärna för introduktion samt avstämning. Vi har inget krav på att du ska bo i Stockholm, utan kan lika gärna höras via Skype. Själva uppdraget sker på distans och du bestämmer själv när du genomför det under veckan.
 • Volontären får en uppdragsbeskrivning samt introduktion och planering för regelbundna avstämningar.

Ansökan:

Mejla CV och personligt brev till Julia Tengblad Söder, juliatengbladsoder@brevvannerna.se.

Personligt brev ska innehålla:

 • Varför du vill bli volontär hos oss.
 • Kort om vem du är och din sysselsättning.
 • Inom vilken kategori ovan som du vill volontärarbeta.

Vi ser fram emot din ansökan!

– Julia Tengblad Söder, 2019-11-25